Barcelona, 27 de novembre de 2015
El Centre d’Estudis Demogràfics (CED) va exposar davant representants de la indústria alimentària el passat 24 de novembre, els possibles punts d’interès entre les seves recerques i els projectes de futur i necessitats d’innovació d’aquest sector. La presentació, a càrrec d’Albert Esteve, director del CED, va constituir una nova sessió del punt de trobada entre ciència i empreses “Cafè amb la Recerca”, organitzat per la Fundació catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).
L’acte va ser presentat per Jaume Sió, sudirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, i Laura Rubio, directora de Comunicació i Divulgació de l’FCRI. El CED és un centre fundat el 1984, capdavanter en la recerca i la formació en demografia a escala europea, en especial en l’àmbit de la demografia aplicada. Entre les seves línies de recerca relacionades amb el sector de l’alimentació destaquen els estudis de projecció de població i previsions de demanda futura; la demanda en funció de perfils d’edat; els estudis sobre pautes de consum, actuals i de futur; i els estudis sobre els característiques de les llars.
L’FCRi, amb el recolzament del DARP, organitza aquestes sessions amb l’objectiu d’establir ponts de connexió entre recerca i teixit industrial dins del seu programa Ciència-Empresa, que busca alinear reptes d’innovació d’empreses del sector productiu amb els científics, tecnòlegs i emprenedors que disposin de les millors capacitats per a resoldre’ls. Alhora, el programa aspira a captar fons de finançament privats per a projectes de recerca d’universitats o centres que puguin resoldre necessitats productives concretes de la indústria catalana.