Premis Nacionals de Recerca


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>

</body>
</html>

Resolució PNR 2016 | Històric

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya, convoca enguany els Premis Nacionals de Recerca, els quals tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i, molt particularment, divulgar entre la societat catalana l'activitat científica dels investigadors i investigadores vinculats al nostre país.

Els guardons consten dels premis següents:

  1. Premi Nacional de Recerca. Premia l'investigador/a del Sistema Català de Recerca i Innovació que hagi contribuït recentment de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El Premi consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra i la quantitat de 40.000 euros.
  2. Premi Nacional de Recerca al Talent Jove. Vol estimular i reconèixer l'esforç dels/de les joves investigadors/es que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. El premi consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra i la quantitat de 10.000 euros.
  3. Premi Nacional de Comunicació Científica. Es premia la millor iniciativa de comunicació i divulgació científica feta a Catalunya en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents (publicacions en paper o digitals, programes de ràdio i televisió, webs, exposicions i festivals, entre d’altres), així com els professionals d’aquests àmbits. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.
  4. Premi Nacional de Mecenatge Científic. Esdevé un reconeixement institucional a les persones, empreses o d'altres entitats per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics per promoure o recolzar projectes científics a Catalunya. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra. 
  5. Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I. Té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i en l'àmbit general de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats d'RI a Catalunya. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.

 

Segons les bases dels Premis, les universitats òrgans de govern, facultats, escoles, departaments, els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, i, en general, tots els agents del Sistema Català de Recerca i Innovació, poden presentar candidatures a totes les seves categories.

La presentació de candidatures cal realitzar-la a través de la web www.fundaciorecerca.cat/premi, on hi ha tota la informació necessària i bases per a presentar la candidatura en qualsevol de les modalitats dels Premis Nacionals de Recerca.

 

Vegeu vídeo de l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Recerca 2016

 

Contacte: enric.garrell@fundaciorecerca.cat

Entitats relacionades amb FCRi